GUANGZHOU

BUSINESS\

WANBO BUSINESS DISTRICT
UNDERGROUND SPACE

萬博商務區地下空間

PROJECT INFORMATION / 項目信息

Developer: Guangzhou Wanhao Investment Co., Ltd. 
Location: Nanhai District, Foshan
Area: 190,000 m2
Design Scope: Architectural design, Interior design
Time of Design: August 2017
Completion Time:Ongoing

發展商/廣州市萬雍投資有限公司;
專案地點/佛山市南海區;
專案面積/190,000㎡;
設計範圍/建築設計,室內設計;
設計時間/2017年8月;
竣工時間/進行中;
設計團隊/李想 段志強 葉歡 陳家煒 吳柏 吳錦春

"WANBO", that is, the world expo.The fair was first held after the industrial revolution in 1851, to show the world unprecedented prosperity and power.World expo venue not only shows the technology and products, accompanied by colorful performances and amazing spectacular scenery, and set up cannot experience in daily life, full of festive atmosphere of the space, become an ideal place for entertainment and general public consumption.Nowadays, fit as to the spirit of The Times and design on the basis of the derived "world city" design concept, to create a diversification, differentiation, modern commercial body full of experience and the feeling of belonging.
The entrance to the "dungeon" is a richly colored, jeweled box made of diamond-shaped glass, with a strong appeal.Within the capsule into the colorful, the body was dominated by the diamond shape of stained glass, the glass again and again under the reflection and refraction of the entire space is filled with colorful profusion is feeling, walking in the process of experiencing Angle change rich move feeling, the form of red in front of the entrance to the cave in at present herald the coming of the beginning of a wonderful journey, attracts customers continue to deeply explore the mystery of underground commercial space.

"萬博",即萬國博覽。萬國博覽會最早是在1851年工業革命以後,英國為了向世界展示史無前例的昌盛和強大而舉辦。萬國博覽會的會場不單展示了技術和商品,還伴有異彩紛呈的表演和令人驚歎的壯觀景色,以及設置了日常生活中無法體驗的,充滿節日氣氛的空間,成為一般市民娛樂和消費的理想場所。現今,為契合時代精神,加設計在此基礎上衍生出"世界城"的設計概念,以營造出多元化,差異化,充滿體驗感和歸屬感的現代商業體。

通往"地下城"的入口,是一個由鑽石造型的彩色玻璃鑲嵌而成的流光溢彩的寶盒,凹凸有致的造型,帶有強烈的吸引力。走入這個繽紛的寶盒內,身體被鑽石狀的彩色玻璃所籠罩,在玻璃反復的反射和折射下,整個空間充斥著多彩的繽紛感,行走的過程中體驗著角度變化帶來的豐富動感,前方紅色入口以山洞的形式出現在眼前預示著即將到來的下一段精彩旅程的開始,這種神秘感吸引著顧客繼續深入地探索地下商業空間。

下沉廣場鏈接地下B區水族館區域所以運用統一設計概念"彙聚"進行打造。下沉廣場造型猶如一個旋轉的旋渦,懸崖山石般的牆體,牆體由不規則石材平行間隔排布,中間預留寬裕的縫隙使得室內的燈光從牆後溢出,形成活躍的商業氣氛同時削弱石材的冷冰感。

運用了"顛倒"概念,設計師在休息區和等候區營造了一個非同尋常的體驗空間,扭曲的反射似的空間猶如一個倒懸的水面,水中沉下數個發光的立方體給人一種奇妙的感官體驗。

The sunken plaza is linked to the aquarium area of subsurface area B, so the unified design concept "convergence" is used for building.Sinking square shape is like a spinning vortex, cliff rock walls, walls of irregular stone parallel interval arrangement, intermediate obligate bounteous aperture overflow, make indoor light from behind the wall forming active commercial atmosphere and weaken the sense of any stone.
Using the concept of "reverse", the designer in the rest area and built an extraordinary experience space waiting area, twisted reflection space as a suspension of the water, the water fall several glowing cube give a person a kind of wonderful sensual experience.

加設計圍繞著地下河將空間打造成一個夢境般的威尼斯城,利用立體主義畫派的構成手法拼貼起威尼斯多個維度的空間,以蒙太奇的方式營造移步異景的歡樂體驗。

Designed around the underground river into the space like a dream city of Venice, using a cubist painting technique collage of multiple dimensions of Venice space, create a walk different scene in the form of montage the joy of the experience.

利用地面原溜冰場的高差打造滑板場,結合攀岩牆一同形成的極限運動場是整個空間的視覺焦點,同時對遠處的顧客形成強烈的吸引力。

The height difference of the original skating rink on the ground is used to build the skateboard field. The extreme sports field formed together with the climbing wall is the visual focus of the whole space, and at the same time, it forms a strong attraction to the customers in the distance.

洗手間是設計也是極富趣味性,天花的鏡面材料對半圓的燈具進行反射,反射後成為一個完整的圓形,為空間增添驚喜感,形成一個體有趣的體驗空間。

The bathroom design is also very interesting, is the mirror of smallpox material to reflection of the lamps and lanterns of semicircle, reflection after become a complete circle, add surprise for space, forming a individual interesting experience space.

TOP

BACK TO

BUSINESS

返回/商業類